RECENT POSTS

Πορταριά - Πήλιο: Τουριστικός προορισμός

Το Πήλιο αποτελεί έναν κλασικό φθινοπωρινό και χειμερινό προορισμό και έχει όλα τα εχέγγυα για να προσελκύσει τους τουρίστες αφήνοντας τους καλές εντυπώσεις, με αποτέλεσμα η πρώτη τους επίσκεψη να αποτελέσει την απαρχή για την ανακάλυψη όλων των χωριών του πανέμορφου αυτού βουνού. Το κοντινότερο χωριό του Πηλίου από το Βόλο είναι η Πορταριά που μαζί με την γειτόνισσα Μακρινίτσα αποτελούν τα χωριά-βιτρίνα του Πηλίου. Αποκαλώντας τα δύο αυτά χωριά βιτρίνα δεν έννοουμε μόνο πως είναι τα κοντινότερα σε απόσταση αλλά και τα δύο πιο φημισμένα χωριά του βουνού των Κενταύρων.


Η Πορταριά βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μ. στις πλαγιές του Πηλίου και σε απόσταση μόλις 13χλμ. από το Βόλο. Απέχει από την Αθήνα 338 χιλ και την Θεσ/νίκη 229 χιλ.

Ακόμη και αν δεν αποτελέσει το ορμητήριό σας για τις γύρω διαδρομές, είναι σίγουρα ένα μέρος που θα σταματήσετε και θα ξαποστάσετε.

Η αρχιτεκτονική της, τα μνημεία, τα αρχοντικά και τα αξιοθέατα, το γραφικό της τοπίο, και η κοντινή της απόσταση από την πόλη του Βόλου κάνουν την Πορταριά ένα ιδανικό προορισμό για διακοπές όλο το χρόνο, καθώς προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις για την διαμονή σας, με πολυτελή ξενοδοχεία και ξενώνες.


Χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, συνδυάζει την Πηλιορείτικη παράδοση, την φανταστική θέα στην πόλη του Βόλου και του Παγασητικού κόλπου και την τεράστια τουριστική ανάπτυξη. Το όνομα της οφείλεται στο μοναδικής ομορφιάς εκκλησάκι της Παναγίας Πορταρέας, ώπου ξεχωρίζουν οι δύο δράκοι αριστερά και δεξιά του σταυρού. Το εκκλησάκι βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και είναι συνήθως ανοιχτό για τους επισκέπτες.


Όλα τα κτίρια του χωριού αποπνέουν τον αέρα της αναμφισβήτητα ιδιαίτερης πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Εδώ θα περπάτησετε σε λιθόστρωτα καλντερίμια, θα θαυμάσετε τα ιδιαίτερης ομορφιάς πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και αρχοντικά, θα πιείτε καθαρό νερό από δεκάδες λιθόχτιστες παραδοσιακές βρύσες και γενικότερα θα αισθανθείτε τον αέρα και το κλίμα μιάς άλλης εποχής, μιας εποχής που η φύση σε συνδυασμό με τις ανθρώπινες σχέσεις έπαιζε τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων.


Η νοσταλγική φύση του φθινοπώρου και του χειμώνα προσφέρει ένα μοναδικό σκηνικό. Τόσο η εικόνα του χωριού το φθινόπωρο με τα πεσμένα φύλλα των δέντρων στο φυσικό περιβάλλον, όσο και αυτή του χειμώνα με το χιονισμένο τοπίο, θα χαραχτούν ανεξίτηλα στη μνήμη σας σαν κάτι μοναδικό.


Στο Πήλιο, οι αλλαγές της εποχής αποτυπώνονται πολύ έντονα στο ανθρώπινο μάτι, γι΄αυτό, αν θέλετε οι αναμνήσεις σας να μείνουν άσβεστες, μην ξεχάσετε να γεμίσετε με μπαταρία το κινητό σας τηλέφωνο ή την φωτογραφική σας μηχανή για να αποτυπώσετε σε ψηφιακή μορφή όλα όσα θα σας εντυπωσιάσουν.


#Πορταριά #Πήλιο #Μακρινίτσα #Βόλος #Διακοπές #Χειμώνας #Φθινόπωρο #Portaria #Pelion #Pilio #Pilion #Volos #visitvolos #vacations #tour #Chania #ΠορταριάΠορταριάΠηλίου

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon

About Volos

SUBSCRIBE 

Volos (Greek: Βόλος) is a coastal port city in Thessaly situated midway on the Greek mainland, about 326 kilometres (203 miles) north of Athens and 215 kilometres (134 miles) south of Thessaloniki. It is the capital of the Magnesia regional unit. Volos is the only outlet to the sea from Thessaly, the country's largest agricultural region. With a population of 144,449 (2011), it is an important industrial centre, while its port provides a bridge between Europe, the Middle East and Asia.
 

©2017 VisitVolos.com all rights reserved