RECENT POSTS

Τζάστενη: Μαγευτικά όμορφη, παραδόξως άγνωστη



Η Τζάστενη είναι μία από τις πιο ήσυχες και συνάμα πιο όμορφες παραλίες του νομού Μαγνησίας. Η παραλία αυτή καθεαυτή δεν είναι καθόλου γνωστή (οι περισσότεροι Βολιώτες την αγνοούν) και αυτό γιατί την φήμη και την αίγλη της την κλέβει το τοπίο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι της. Αναφερόμαστε στα τρια σπιτάκια που βρίσκονται ακριβώς μπροστά από τη θάλασσα λίγα μέτρα μακριά από την παραλία, τα οποία μαζί με το γαλάζιο του ουρανού και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, συνθέτουν το απόλυτο καρτ ποστάλ του νομού.


Ο μαγευτικός αυτός κολπίσκος βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μετά τη Μηλίνα, στο δρόμο προς το χωριο Τρίκερι, στην περιοχή Αύρα.

Οδηγώντας λοιπόν προς το Τρίκερι, τίποτα δεν προδιαθέτει πως κάτι τόσο όμορφο και μοναδικό βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω από τον δρόμο. Στην γραφική παραλία της Τζάστενης θα οδηγηθείς με δυσκολία. Δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα που να δείχνει πως εκεί γύρω βρίσκεται κάτι τόσο μοναδικό.


Το καλοκαίρι θα το καταλάβεις πιο εύκολα αφού ακριβώς πάνω από την παραλία ίσως να συναντήσεις παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Προσοχή όμως, μπορεί ακόμη και το καλοκαίρι η παραλία να είναι άδεια, οπότε πρέπει να έχεις το νου σου και να μη χαθείς. Θα οδηγηθείς εκεί μόνο αν σταματάς κάθε λίγο για να παρατηρήσεις το τοπίο που βρίσκεται κάτω απο τα κτήματα με τους ελαιώνες.


Η βοτσαλωτή παραλία της Τζάστενης ενδύκνειται για όλους τους τύπους των επισκεπτών και ιδιαίτερα για τα παιδιά καθώς εκεί, όσο και να φωνάξουν δεν πρόκειται να ενοχλήσουν κανέναν, πλην τον υπόλοιπων λουόμενων. Τα μικρά βοτσαλάκια ευνοούν το παιχνίδι και το τρέξιμο των παιδιών κάτι που θα επιτρέψει στους γονείς να ηρεμήσουν λιγάκι και να κάνουν ήρεμα το μπάνιο τους.


Επίσης, από την παραλία της Τζάστενης θα απολαύσετε ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα που σε συνδυασμό με την θάλασσα, την ηρεμία του τόπου και φυσικά το ιδιαίτερο φόντο που δημιουργούν τα σπιτάκια που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο πέρα, δημιουργεί τις προυποθέσεις για να αναθερμάνετε τη σχέση σας με το έτερόν σας ήμισυ.


Τέλος, το μέρος είναι η χαρά του ελεύθερου κατασκηνωτή, όμως και κάτι τέτοιο δεν το προτείνουμε καθώς διώκεται ποινικά βάσει του άρθρου 10 του Ν. 392/76 το οποίο απαγορεύει την εγκατάσταση σκηνών σε παραλίες, αιγιαλούς και γενικά κοινόχρηστους χώρους.

Αφήστε λοιπόν τη σκηνή σας στο σπίτι και εφοδιαστείτε με καλή διάθεση και ακόμα καλύτερη παρέα, γιατί στη Τζάστενη θα περάσετε πανέμορφα.

Πρέπει να σημειώσουμε πως αυτό είναι το πρώτο αναλυτικό άρθρο που έχει γραφτεί ειδικά για την Τζάστενη σε ολόκληρο το διαδίκτυο. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε πως από εδώ και στο εξής, το μέρος θα γίνει πιο γνωστό τόσο στους τουρίστες, όσο και στους ντόπιους οι οποίοι αγνοούν την ύπαρξη της παραλίας της Τζάστενης.

#tzasteni #pelion #pilion #volos #visitvolos #beach #visitvoloscom #τζάστενη #πήλιο #παραλία #Τρίκερι #Μηλίνα #Αύρα #Trikeri #Milina #Avra

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon

About Volos

SUBSCRIBE 

Volos (Greek: Βόλος) is a coastal port city in Thessaly situated midway on the Greek mainland, about 326 kilometres (203 miles) north of Athens and 215 kilometres (134 miles) south of Thessaloniki. It is the capital of the Magnesia regional unit. Volos is the only outlet to the sea from Thessaly, the country's largest agricultural region. With a population of 144,449 (2011), it is an important industrial centre, while its port provides a bridge between Europe, the Middle East and Asia.
 

©2017 VisitVolos.com all rights reserved