RECENT POSTS

Μια ιστορία αγάπης με κατάληξη στον ΒόλοΕκείνος, 29 χρονών, Ολλανδός, διακοσμητής εσωτερικών χώρων, τουρίστας στο Πήλιο από μικρό παιδί μέχρι πρότινος.

Εκείνη, σχεδόν στην ίδια ηλικία, διακοσμήτρια & σχεδιάστρια στο επάγγελμα, Ελληνίδα με ρίζες από τη Γεωργία, μεγάλωσε στη Νάουσα και σπούδασε στο ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Θεσσαλίας που εδρεύει στην Καρδίτσα.

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι δυο τους εκτός από τις σπουδές και το επάγγελμα; Μοιράζονται την ίδια τρέλα! Και δεν εννοούμε μόνο την τρέλα του έρωτα που τους ενώνει αλλά και την τρέλα για την πόλη του Βόλου και το Πήλιο, που τους "ξεσπίτωσε" και τους ώθησε να έρθουν στην πόλη μας αναζητώντας σπίτι και εργασία εν καιρώ κρίσης και οικονομικής αβεβαιότητας.Η αλήθεια είναι πως προσπάθησαν να κάνουν την πορεία που πολλοί Έλληνες κάνουν ακριβώς αντίθετα. Έφυγαν μακριά από τον τόπο τους και τις οικογένειές τους, για να κυνηγήσουν το όνειρό τους, όχι όμως στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα. Ειδικά στην περίπτωση του Μάαρτεν, το να φύγει κανείς από μια χώρα όπως η Ολλανδία, αναπτυγμένη οικονομικά (παρά το γεγονός πως περνάει κι εκείνη οικονομική κρίση, με χρέος όμως βιώσιμο και οικονομικά διαχειρίσιμο) και να κυνηγήσει το όνειρό του στην Ελλάδα, φαντάζει τρέλα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.


Η Ιλόνα Κεσίδου, βρέθηκε στο Βόλο για πρώτη φορά κατά τα χρόνια της φοιτητικής της ζωής. Σαν σπουδάστρια σε ΤΕΙ της Καρδίτσας, έψαχνε ενέσεις τόνωσης και αναζοωγόνησης στην όμορφη πόλη του Βόλου και στο Πήλιο. Έκτοτε, δεν σταμάτησε ποτέ να αναπολεί τον Βόλο και τις ομορφιές του και έψαχνε μια αφορμή για να επιστρέψει στην πόλη που λάτρεψε από την πρώτη της επίσκεψη.

Η λατρεία του Μάαρτεν για τη Μαγνησία πηγάζει από τα παιδικά του χρόνια, αφού οι γονείς του, λάτρεις του Πηλίου και του Βόλου αμφότεροι, επισκέπτονταν σχεδόν κάθε καλοκαίρι τον τόπο μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Την πρώτη φορά είχαν νοικιάσει εξοχικό στα Πλατανίδια και την επόμενη χρονιά, επειδή τους άρεσε το μέρος, προσπάθησαν να κλείσουν εξοχικό στο ίδιο μέρος, όμως εκ παραδρομής και λόγω κακής συνεννόησης αντί για τα Πλατανίδια, έκλεισαν δωμάτιο στον Πλατανιά! Πολλές φορές όμως η ζωή τα φέρνει έτσι, που μέσω των λαθών κανείς οδηγείται στο σωστό. Κάτι ανάλογο λοιπόν συνέβη και στην περίπτωση τους. Οι γονείς του Μάαρτεν λάτρεψαν τον Πλατανιά και κάθε καλοκαίρι δεν έχαναν την ευκαιρία να αποδράσουν, έστω για λίγες ημέρες, στον τόπο που τους μάγεψε. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε ο έρωτας του Μάαρτεν με τη Μαγνησία και τον οδήγησε να ψάχνει τη δική του αφορμή για μετανάστευση στον τόπο που λάτρεψε από παιδί. Αυτή η αφορμή δεν άργησε να έρθει.

Ο Μάαρτεν έγινε δεκτός σε πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδών στη Λάρισα και χωρίς δεύτερη σκέψη εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλική πόλη. Έπειτα, οι παρέες του τον οδήγησαν στην Ιλόνα, την οποία ερωτεύτηκε και της πρότεινε να στεγάσουν τον έρωτά τους στο Βόλο. Εκείνη, φυσικά, αποδέχθηκε την πρόκληση και αφου παραιτήθηκε από τη δουλειά της στην Καρδίτσα, ακολούθησε τον Μάαρτεν στο Βόλο. Εν τέλει, τα πράγματα ακολούθησαν τη φυσική τους πορεία. Η Ιλόνα βρήκε δουλειά σε εταιρία κατασκευής επίπλων και ο Μάαρτεν ίδρυσε την εταιρία STEX, η οποία ειδικεύεται στο design και τον σχεδιασμό χώρων. Μάλιστα, ο νεαρός Ολλανδός, έχει βάλει σαν στόχο ζωής να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του για τον τόπο μας στον "δυτικό κόσμο" και γι' αυτό το λόγο έχει δημιουργήσει ένα αγγλόγλωσσο vlog στο youtube με βίντεο τραβηγμένα στη Μαγνησία, κάτι που εμείς σαν visit volos, οφείλουμε να προωθήσουμε.

Η ιστορία αυτή, μας δείχνει πως τελικά τίποτα δεν είναι ανέφικτο όταν υπάρχει θέληση, πείσμα, αγάπη και στόχος. Και όταν μάλιστα ο στόχος είναι κοινός, τότε αξίζει να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω για την ευόδωσή του. Ο δρόμος προς την επιτυχία, άλλωστε, δεν είναι ευθύς και σίγουρα δεν είναι στρωμένος μεροδοπέταλα. Όμως αν είσαι εξοπλισμένος με τα κατάλληλα εφόδια και την πρέπουσα υπομονή, να ξέρεις πως ο στόχος αγγίζεται αρκετά πιο εύκολα. Αν πάλι δεν τα καταφέρεις, μην απογοητευτείς και μην μετανιώσεις για τη διαδρομή που ακολούθησες. Τουλάχιστον θα ξέρεις πως επέλεξες να ακολουθήσεις τον μονοπάτι της καρδιάς σου. Και στην τελική, αν το μετανιώσεις, να είσαι και πάλι υπερήφανος, επειδή θα είσαι μετανιωμένος για κάτι που έκανες και όχι για κάτι που δεν τόλμησες ποτέ σου να κάνεις.


#love #volos

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon

About Volos

SUBSCRIBE 

Volos (Greek: Βόλος) is a coastal port city in Thessaly situated midway on the Greek mainland, about 326 kilometres (203 miles) north of Athens and 215 kilometres (134 miles) south of Thessaloniki. It is the capital of the Magnesia regional unit. Volos is the only outlet to the sea from Thessaly, the country's largest agricultural region. With a population of 144,449 (2011), it is an important industrial centre, while its port provides a bridge between Europe, the Middle East and Asia.
 

©2017 VisitVolos.com all rights reserved