RECENT POSTS

Μια Αυγουστιάτικη βραδιά στον Άγιο Λαυρέντιο

Σίγουρα θα έχετε βαρεθεί τον χαρακτηρισμό "γραφικό" και ίσως ακόμη και τα συνώνυμα της λέξης αυτής στα κείμενα που συνοδεύουν τα Πηλιορείτικα χωριά να ηχούν στα αυτιά σας σαν τετριμμένα, όμως η αλήθεια είναι πως δύσκολα κάποιος επισκέπτης των χωριών να μην σχολιάσει την γραφικότητα και την απαράμιλλη ομορφιά τους. Εν προκειμένω, ο Άγιος Λαυρέντιος, είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά του βουνού των Κενταύρων.

Ο Άγιος Λαυρέντιος οφείλει την ονομασία του στην Μονή του Αγίου Λαυρεντίου, που κτίσθηκε από ρωμαιοκαθολικούς βενεδικτίνους μοναχούς τον 11ο αιώνα (κατά την περίοδο των Σταυροφοριών).

Ο Άγιος Λαυρέντιος βρίσκεται κτισμένος στις νότιες πλαγιές του Πηλίου σε υψόμετρο 600 μ. και σε απόσταση 19 χλμ. ανατολικά από τον Βόλο, ανάμεσα στα χωριά Δράκεια και Άγιος Γεώργιος. Κοντά στο χωριό ρέει ο χείμαρρος Βρύχωνας.

Ο μόνιμος πληθυσμός του χωριού, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ανέρχεται σε 273 κατοίκους. Στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα, η οποία υπάγεται απο το 2011 στο Δήμο Βόλου, υπάγονται ακόμη οι οικισμοί:

  • Άγιος Απόστολος ο Νέος, 183 κάτοικοι

  • η Βροχιά, 101 κάτοικοι

  • οι Σερβανάτες, 14 κάτοικοι.

Το χωριό μπορεί να μην αριθμεί πολλούς μόνιμους κατοίκους και το χειμώνα να είναι ήρεμο όμως το καλοκαίρι η κατάσταση αλλάζει άρδην.

Ταξιδιώτες-παραθεριστές από όλη την Ελλάδα, ντόπιοι που επιστρέφουν στο χωριό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές αλλά και μουσικοί από τη Γαλλία που έχουν διδαχθεί την Ελληνική μουσική και θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την Ελληνική κουλτούρα, επισκέπτονται το χωριό τον Αύγουστο για να απολαύσουν τις ομορφιές του χωριού ή λίγες στιγμές δροσιάς κάτω από τα δέντρα της πλατείας δειπνίζοντας σε μία από τις πραγματικά υπέροχες ταβέρνες του χωριού.

Τα προηγούμενα χρόνια κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού και ιδιαίτερα τον Αύγουστο το χωριό έπαιρνε ζωή και κινούνταν σε ρυθμούς μουσικής και χορών καθώς εκεί λάμβανε χώρα η μουσική εκδήλωση "Μουσικό Χωριό", μια εκδήλωση πολιτιστικού και μουσικού χαρακτήρα που έκανε πάυση για το έτος 2017 και θα συνεχίσει, καλώς εχόντων τον πραγμάτων το επόμενο έτος.

Όμορφη θέα προς τον Παγασητικό, βρύσες τρεχούμενες με γάργαρο νερό, πανέμορφη πλατεία με ταβερνάκια, πετρόκτιστα σπίτια, καλντερίμια που οδηγούν σε αυλές γεμάτες με λουλούδια και παιδιά που παίζουν παντού τριγύρω σου. Όλα αυτά και άλλα τόσα που πρέπει να βρεθείς εκεί για να τα αισθανθείς (μυρωδιές, αρώματα και ήχοι της φύσης), δεν σου αφήνουν και πολλά περιθώρια... Ο Άγιος Λαυρέντιος είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα γραφικότερα χωριά του Πηλίου. Επισκεφθείτε τον!

#ΆγιοςΛαυρέντιος #Πήλιο #νύχτα #βράδυ #lavrentios #summer #pelion #καλοκαίρι #ταβέρνες

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon

About Volos

SUBSCRIBE 

Volos (Greek: Βόλος) is a coastal port city in Thessaly situated midway on the Greek mainland, about 326 kilometres (203 miles) north of Athens and 215 kilometres (134 miles) south of Thessaloniki. It is the capital of the Magnesia regional unit. Volos is the only outlet to the sea from Thessaly, the country's largest agricultural region. With a population of 144,449 (2011), it is an important industrial centre, while its port provides a bridge between Europe, the Middle East and Asia.
 

©2017 VisitVolos.com all rights reserved