RECENT POSTS

Πήλιο: Ο οικισμός που μάγεψε το ΧόλιγουντΟ οικισμός της Νταμούχαρης, επίνειο του χωριού Μούρεσι, είναι ένα από τα πιό όμορφα μέρη του Πηλίου που για πολύ κόσμο μέχρι πρότινος παρέμενε άγνωστο και ανεξερεύνητο.


Η ώθηση και συνάμα το εφαλτήριο για την τεράστια δημοσιότητα και αύξηση της επισκέψιμότητας της Νταμούχαρης δόθηκε από μακριά και συγκεκριμένα από το Χόλιγουντ, αφού η Νταμούχαρη επελέγη σαν ένα από τα μαγευτικά φυσικά σκηνικά στα οποία γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας mamma mia.
Ο οικισμός της Νταμούχαρης αποτελείται από δύο μικρούς ορμίσκους που χωρίζονται απο ένα κομμάτι γης πάνω στην οποία βρίσκονται ακόμα τα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου και του μοναστηριού του Αγίου Νικολάου.Η ομορφιά του τοπίου είναι απαράμιλλη και μπορείτε να τη θαυμάσετε αν ανεβείτε επάνω στον βράχο ο οποίος χωρίζει τις δύο παραλίες.


Από τη μία η Αιγαιοπελαγίτικη βοτσαλώδης παραλία που όμως αν την πετύχεις με κύμα καλό θα είναι να μην κολυμπήσεις. Η συγκεκριμένη παραλία αντιπροτείνεται σε όσους έχουν κινητικά προβήματα καθώς εκτός από βότσαλα, έχει και μεγάλες πέτρες που εμποδίζουν το περπάτημα.


Από τα βράχια της παραλίας σας δίνεται η δυνατότητα να βουτήξετε στη θάλασσα από ψηλά όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην τραυματιστείτε κατά την πτώση.


Από την άλλη το ήρεμο, γραφικό λιμανάκι, το μοναδικό φυσικό λιμάνι του ανατολικού Πηλίου που αντικρίζοντάς το, το ερωτεύεσαι απευθείας.


Ο βόρειος ορμίσκος είναι και σήμερα ένα λιμανάκι, όπου φιλοξενούνται πολύχρωμες ψαρόβαρκες και σκάφη αναψυχής. Στον οικισμό υπάρχουν παλιά και καινούργια γραφικά σπίτια, ξενώνες και δωμάτια, και ταβέρνες για φαγητό.Όλα τα παραπάνω λοιπόν σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα γαλάζια νερά, το καταπράσινο τοπίο, τα γραφικά ταβερνάκια και τα μονοπάτια συνθέτουν ένα μοναδικό μίγμα ομορφιάς που κανένας επισκέπτης του Πηλίου δε θα πρέπει να παραμελησει.


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως εδώ γυρίστηκαν πλάνα της χολιγουντιανής παραγωγής mamma mia. Λίγο η ομορφιά, λίγο το γεγονός οτι αντικρίζοντας για πρωτη φορά τη Νταμούχαρη η έκφραση που βγαίνει από μέσα σου είναι "mamma mia" και θα καταλάβεις πως δικαίως επελέγη απο τη σκονοθέτιδα Φιλίντα Λόιντ να εκπροσωπήσει την ταινία με τον ομόνυμο τίτλο (mamma mia) .Αφού κολυμπήσεις στα αιγαιοπελαγίτικα νερά της, μην παραλήψεις να καθήσεις σε ένα από τα μαγαζάκια που βρίσκονται επάνω ακριβώς από το λιμανάκι της Νταμούχαρης. Πιες το καφεδάκι σου, το τσιπουράκι σου ή το ποτάκι σου απολαμβάνοντας την θέα που άλλοι ταξιδεύουν ημέρες ολόκληρες για να την δουν και φωτογραφήσου με φόντο το πανέμορφο αυτό φυσικό περιβάλλον!
Γραφική, αγνή, άμωμη και καθαρή, η Νταμούχαρη είναι ένας προορισμός που σπάνια συναντάς σε ολόκληρη τη γη. Εαν επισκεφθείς το Πήλιο και την αγνοήσεις, σίγουρα θα σε κηνυγάνε οι τύψεις για μια ζωή. MUST SEE!


TIP: Πρέπει να ξέρεις πως στη Νταμούχαρη το αυτοκίνητο φτάνει μέχρις ενός σημείου και το καλοκαίρι υπάρχει πρόβλημα με το παρκάρισμα. Αν λοιπόν είσαι τύπος της δράσης θα σου προτείναμε να επισκεφθείς την Νταμούχαρη μέσω ενός εκ των ομορφότερων μονοπατιών του Πηλίου, αυτό που ενώνει τον οικισμό με την Τσαγγαράδα.

#νταμούχαρη #πήλιο #χόλιγουντ #ntamouhari #mammamia #μαμαμια #ονοπάτι #οικισμός

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon

About Volos

SUBSCRIBE 

Volos (Greek: Βόλος) is a coastal port city in Thessaly situated midway on the Greek mainland, about 326 kilometres (203 miles) north of Athens and 215 kilometres (134 miles) south of Thessaloniki. It is the capital of the Magnesia regional unit. Volos is the only outlet to the sea from Thessaly, the country's largest agricultural region. With a population of 144,449 (2011), it is an important industrial centre, while its port provides a bridge between Europe, the Middle East and Asia.
 

©2017 VisitVolos.com all rights reserved