RECENT POSTS

Μια νύχτα στα Κανάλια ΜαγνησίαςΜόλις 25 χλμ. μακριά από την πόλη του Βόλου και ακολουθώντας τη διαδρομή Μελισσιάτικα-Γλαφυρά (Κάπουρνα)-Κερασιά (ή εναλλακτικά μέσω της επαρχιακής οδού Ριζόμυλου-Καναλίων) βρίσκεται το χωριό των Καναλίων.


Τα Κανάλια ανήκουν στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα (πρώην δήμος) Κάρλας η οποία απαριθμεί 5.198 κατοίκους και καταλαμβάνει έκταση 223,6 τ.χλμ. Τα Κανάλια από μόνα τους απαριθμούν 1213 κατοίκους.


Στο χωριό λειτουργεί δημοτικό σχολείο καθώς και γυμνάσιο/λύκειο.

Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Η περιοχή είναι κατάφυτη από αμυγδαλιές που όταν ανθίζουν πολλές φορές μέσα στον χειμώνα φέρνουν πρώϊμα την άνοιξη.

Στην πλατεία του χωριού θα βρείτε καφενεία όπου μπορείτε να πιείτε ένα καφεδάκι, πριν ξεκινήσετε ή μετά την περιήγησή σας στην Λίμνη Κάρλα. Τα καφενεία του χωριού μετά τις πρωινές ώρες λειτουργούν και σαν τσιπουράδικα προσφέροντας στους επισκέπτες εκλεκτά μεζεδάκια.
Η Περιοχή της Λίμνης Κάρλας

Τα Κανάλια είναι το πλησιέστερο χωριό στην λίμνη Κάρλα. Η λίμνη - αποξηράνθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και τώρα βρίσκεται σε φάση επαναδημιουργίας. Στην αρχαιότητα έφερε τις ονομασίες Βοιβηίς, Βοιβιάς και Βοίβη.

Η Κάρλα πριν την αποξήρανσή της, αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό υγρότοπο, ο οποίος φιλοξενούσε μια μεγάλη ποικιλία από ανθρώπινες δραστηριότητες. Η Κάρλα με τα άφθονα ψάρια της, υπήρξε ο χώρος όπου αναπτύχθηκε ένας μοναδικός τρόπος ζωής των ανθρώπων που επί αιώνες ψάρευαν στα νερά της. Οι Καναλιώτες, κυρίως, ψαράδες αποτελούσαν μια οργανωμένη κοινωνία ψαράδων που διαιώνισαν αυτόν τον τρόπο ζωής, από πατέρα σε γιο, ως την αποξήρανση της λίμνης το 1962. Η λίμνη διέθετε τρεις ιχθυόσκαλες.


Με την αποξήρανση της λίμνης τα περισσότερα ψάρια πέθαναν, καθώς το νερό της μεταφέρθηκε μέσω μιας σήραγγας στον Παγασητικό.

Λίγα μόνο χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου και πλάι στην λίμνη Κάρλα, το χωριό των Καναλίων είναι το χωριό με την καλύτερη θέα προς την Κάρλα. Ανεβείτε στον λόφο Κούντρια απ' όπου φαίνεται μεγάλο μέρος της λίμνης από ψηλά και από εκεί περπατήστε προς το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου για να απολαύσετε την θέα ολόκληρου του χωριού. Αν διαθέτετε όχημα και χρόνο, ακολουθήστε τον δρόμο που οδηγεί προς το χωριό Κεραμίδι (αριστερά μετά το γήπεδο καθώς μπαινετε στο χωριό) για να απολαύσετε ολόκληρη την μαγεία της λίμνης πανοραμικά 5 λεπτά μακριά από το χωρίο.

Άρθρο: Visit Volos

Πληροφορίες για την λίμνη Κάρλα: http://nikaskostas.blogspot.gr


FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon

About Volos

SUBSCRIBE 

Volos (Greek: Βόλος) is a coastal port city in Thessaly situated midway on the Greek mainland, about 326 kilometres (203 miles) north of Athens and 215 kilometres (134 miles) south of Thessaloniki. It is the capital of the Magnesia regional unit. Volos is the only outlet to the sea from Thessaly, the country's largest agricultural region. With a population of 144,449 (2011), it is an important industrial centre, while its port provides a bridge between Europe, the Middle East and Asia.
 

©2017 VisitVolos.com all rights reserved